De Lijn vervoert 60 procent minder passagiers door corona

Sinds vorig week rijdt een trambus van De Lijn naar Brussels Airport. ©BELGA

De Lijn vervoerde in juni gemiddeld 325.000 passagiers per dag, 60 procent minder dan voor de lockdown.

Dat meldde directeur-generaal Roger Kesteloot donderdag tijdens een hoorzitting over De Lijn in het Vlaams Parlement.

De Lijn vervoerde op een doorsnee maandag voor de lockdown gemiddeld 820.000 reizigers. Tijdens de lockdown gebruikten amper 99.540 reizigers de bussen en trams van De Lijn, 88 procent minder dan normaal.

Sinds de start van de versoepelingen van de lockdown stijgt dat aantal stelselmatig. In mei vervoerde De Lijn nog altijd maar 20 procent van het normale aantal reizigers. Maar de voorbije weken namen een pak meer mensen de bus of de tram. Sinds 8 juni noteert het bedrijf op maandag 326.563 passagiers. 'We zijn erin geslaagd 40 procent van onze reizigers terug te winnen', stelde Kesteloot.

Verlies

35 miljoen
verlies door corona
Volgens De Lijn-topman Roger Kesteloot zal de coronacrisis tussen midden maart en midden augustus 35 miljoen euro kosten aan De Lijn.

Afscheidnemend topman Kesteloot becijfert de financiële impact van het coronavirus tussen midden maart en midden augustus op 35 miljoen euro. Volgens Kesteloot beloofde de Vlaamse regering dat bedrag te compenseren.

Over de budgettaire impact voor het hele jaar wilde de topmanager zich nog niet uitspreken. Veel abonnementen worden tussen midden augustus en midden september vernieuwd. Pas dan krijgt De Lijn een beter zicht op de impact.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud