Dott haalt 30 miljoen op voor deelsteps en -fietsen

©Photo News

De Frans-Nederlandse start-up Dott wil in Brussel en andere Europese steden nieuwe deelsteps en elektrische deelfietsen lanceren. Het krijgt daarvoor 30 miljoen euro van investeerders.

Het geld van de kapitaalronde komt boven op de 20 miljoen die in een eerdere ronde werd opgehaald. Het Zweedse EQT Ventures en het Zuid-Afrikaanse Naspers namen al twee keer deel als leidende investeerders. Andere geldschieters zijn de Duitse mediagroep Axel Springer, DN Capital, Felix Capital, FJ Labs en U-Start Club.

Dott is al actief in Brussel, Parijs, Lyon en Milaan met telkens een vloot van 1.000 tot 2.000 voertuigen. Het bedrijf maakt zich sterk dat het in elke stad waar het actief wordt een akkoord heeft met de lokale overheid en dat het eigen werkplaatsen heeft om de fietsen en steps te herstellen. Het belooft ook de levensduur van zijn steps te verlengen van zes naar twaalf maanden.

Wildgroei

Dott wil zich daarmee onderscheiden in de wildgroei aan deelmobiliteit in heel wat Europese steden. In Brussel werden in enkele maanden tijd al zes deelstepaanbieders actief. Het Brusselse fietsdeelplatform Billy Bike kondigde donderdag nog aan dat het zijn vloot verdubbelt met 150 nieuwe fietsen.

Ook Mechelen startte donderdag met een proefproject waarbij zowat honderd deelsteps tot eind september in de stad circuleren. Dankzij een speciale lanceercode kunnen Mechelaars de step gratis uittesten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n