Advertentie

'Duitse Tesla-fabriek loopt extra vertraging op'

Volgens topman Elon Musk kan de gigafabriek nabij Berlijn een van de grootste productielocaties voor batterijen ter wereld worden ©AFP

De nieuwe 'gigafactory' van autobouwer Tesla in de buurt van Berlijn kan wellicht pas eind januari 2022 gaan produceren.

Sinds Tesla in het najaar van 2019 besloot om in Duitsland een Europese batterij- en autofabriek neer te poten - na eerst succesvol verschillende EU-lidstaten tegen elkaar te laten opbieden - botsten topman Elon Musk en de zijnen al meermaals op problemen. Niet alleen legde Grüne Liga Brandenburg zich succesvol dwars voor het rooien van 92 hectaren bomen, ook de snelheid van de Duitse bureaucratie zorgt voor tandengeknars in Palo Alto.

Volgens het Duitse vakblad Automobilwoche heeft Musk nu beslist de vooropgestelde startdatum van 1 juli te lossen. Eerder deze week klonk het bij de voorstelling van de kwartaalresultaten nog dat Tesla nog op koers lag voor de opening van de 'gigafactories' in Duitsland en Texas 'later dit jaar'. Maar intussen heeft Musk zijn Duitse team groen licht gegeven om de opstart met zes maanden uit te stellen, aldus Automobilwoche.

De Amerikaanse autobouwer heeft nog niet op het bericht gereageerd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud