Advertentie

'Elke dag lopen kinderen over het spoor'

©BELGA

Vorige maand heeft Infrabel 45 incidenten met spoorlopers geregistreerd. Nooit eerder waren er dat zoveel, staat maandag in de kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen. Vaak gaat het om kinderen, en dat baart de spoornetbeheerder zorgen.

Tegenover juli vorig jaar steeg het fenomeen met 15 procent. De vertraging die dit met zich meebracht, steeg zelfs met een kwart: van 4.951 tot 6.204 minuten. Dat komt overeen met ruim drie uur per dag.

Spoorlopen is niet alleen strikt verboden, het is ook levensgevaarlijk. 'Vorig jaar kwamen nog negen mensen om het leven door spoorlopen, zeven anderen raakten zwaargewond. De slachtoffers waren overwegend kinderen en jongeren. Dat er in juli geen doden vielen, is een klein wonder', zegt de woordvoerster van Infrabel in de krant.

De cijfers van spoorlopers liggen waarschijnlijk nog hoger, want Infrabel registreert alleen de incidenten. Vlak voor het weekend moest een treinbestuurder nog een noodstop maken in Philippeville, omdat een hele scoutsgroep over de sporen wandelde.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud