Advertentie
Advertentie

Eurostar raast op topsnelheid

©Bloomberg

Eurostar verkocht in het eerste halfjaar 2 procent meer tickets, maar puurde daar 7 procent meer omzet uit. De spoorwegmaatschappij verzorgt hogesnelheidsverkeer van Londen naar Parijs en Brussel.

In de eerste zes maanden van dit jaar steeg het aantal reizigers van 4,8 naar 4,9 miljoen, zo meldt het spoorbedrijf in een mededeling. De gemiddelde prijs van een ticket steeg behoorlijk, want de omzet ging 7 procent hoger, van 425 tot 453 miljoen pond (525 miljoen euro).

Dat er over het eerste halfjaar meer reizigers kwamen, is te danken aan het tweede kwartaal (+4%), het eerste was 'stabiel' door slechte weersomstandigheden, aldus Eurostar. Het derde kwartaal wordt ook goed, de vraag is zo sterk dat de maatschappij deze zomer 200 extra treinen inzet tussen Parijs en Londen.

Eurostar zegt dat het een deel van zijn groei dankt aan de introductie van nieuwe routes. Zo werd een verbinding gestart naar de Zwitserse Alpen in samenwerking met Lyria en kwam de eerste rechtstreekse route tot stand tussen Londen, Lyon, Avignon en Aix-en-Provence.

De treinen naar Zuid-Frankrijk reden van 4 mei tot 29 juni op proefbasis, het succes was dermate dat Eurostar overweegt om een vaste directe verbinding te lanceren tussen Londen en Zuid-Frankrijk vanaf 2015, zo staat in de mededeling.

Eurostar is sinds vorig jaar een heuse spoorwegmaatschappij met drie aandeelhouders: de Franse SNCF (55%), het Britse LCR (40%) en de NMBS (5%). Tot voor enkele jaren een zware verliespost voor de NMBS, draagt het bedrijf nu positief bij tot het resultaat van de Belgische spoorwegen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud