Advertentie
opmerkelijk

Eurostar test gezichtsscan ter vervanging van ticketcontrole

©Photo News

Weg met de ticket- en paspoortcontrole. Eurostar test in Londen een systeem waarbij het volstaat dat spoorreizigers een scan van hun gezicht laten nemen ter controle.

Vanaf eind november zal Eurostar in het Londense station St. Pancras het systeem van gezichtsherkenning uittesten, bevestigde Eurostar aan Belga. Klanten zullen voor hun reis een identiteitscontrole ondergaan, waarna ze de ticket- en paspoortcontrole op St. Pancras mogen overslaan. Een simpele scan van hun gezicht zal volstaan.

Eurostar hoopt het reizen per spoor zo aantrekkelijker te maken als alternatief voor vliegreizen tussen Londen en het Europese vasteland. Een woordvoerster laat weten dat het voor de test een beroep doet op de technologie van iProov, een Brits bedrijf gespecialiseerd in authenticatiesoftware.

Ook reizigers met bestemming Brussel zullen aan de test kunnen deelnemen. Een timing voor een mogelijk bredere uitrol van het systeem van gezichtsherkenning geeft Eurostar nog niet. Behalve de betrouwbaarheid zal Eurostar ongetwijfeld ook willen testen in welke mate reizigers bereid zijn hun biometrische data te delen met het bedrijf.

Eurostar heeft een moeilijke periode achter de rug door de coronacrisis. Het bedrijf kreeg in mei een reddingslijn van 250 miljoen pond toegeworpen, nadat de inkomsten gekelderd waren door de reisbeperkingen vanwege het virus.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud