Exmar boekt minder winst

De Caribbean FLNG ©Exmar

De Belgische gastankerrederij Exmar boekte in de eerste negen maanden van dit jaar 75,7 miljoen dollar nettowinst. Dat is minder dan de 96,8 miljoen vorig jaar.

De verkoop van het lpg-schip Flanders Harmony leverde een meerwaarde op van 9,2 miljoen dollar. In het derde kwartaal droeg de lng-vloot van Exmar 8,5 miloen dollar bij tot het bedrijfsresultaat. De bouw van de drijvende liquefactie-eenheid Caribbean FLNG (die lng vloeibaar maakt aan boord) op de scheepswerf van het Chinese Wison Heavy Industry vordert zoals voorzien. De oplevering is gepland voor de tweede helft van 2015.

Exmar ondertekende onlangs een nieuw samenwerkingsakkoord met de Canadese energiegroep Pacific Rubiales. Samen gaan ze een drijvende lng-fabriek bouwen voor een Peruviaans offshore gasveld. Het gaat al om een derde gelijkaardig project.

De lpg-divisie droeg in het derde kwartaal 15,6 miljoen dollar bij tot het bedrijfsresultaat. De tarieven voor grote lpg-tankers zitten op recordhoogtes en de vooruitzichten voor volgend jaar blijven nog goed, aldus Exmar.

De offshore-divisie droeg 2,3 miljoen dollar bij tot het resultaat. Exmar staat op de shortlist voor de bouw van een een grote drijvende productie,- opslag- en overslageenheid voor de kust van Mexico. Voor het einde van het jaar verwacht Exmar uitsluitsel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud