Advertentie

Exmar trekt winst over eerste halfjaar op

In april verkocht Exmar de Chaconia, een schip van 22 jaar oud ©rv

De olie- en gastankerrederij Exmar pakt uit met behoorlijke kwartaalcijfers die iets boven de verwachtingen liggen.

Exmar boekte het tweede kwartaal een omzet van 122,1 miljoen dollar, duidelijk meer dan de 107,2 miljoen in het eerste. Over het volledige eerste halfjaar stegen de inkomsten daardoor lichtjes met 5,3 miljoen tot 229,3 miljoen dollar.

De ebit of operationele winst ging het tweede kwartaal dan weer een stuk lager dan in het eerste, met name van 33,2 naar 19,5 miljoen dollar. Over de eerste zes maanden van 2012 gaat de ebit van een verlies van 11,6 miljoen naar een winst van 52,7 miljoen euro.

De kwartaalwinst ligt iets hoger dan de 15,8 miljoen die KBC Securities verwachtte, ook de halfjaarwinst eindigt iets boven de voorspelde 49 miljoen. De omzet tenslotte zit ook boven de 219,5 miljoen dollar die analist Wouter Vanderhaeghen berekend had.

Op het onderste lijntje gaat het ook beter, tenminste over het eerste halfjaar. In die periode evolueert het nettoresultaat van een verlies van 37,9 miljoen naar een winst van 33,5 miljoen. Het tweede kwartaal daalde die winst wel tot 5,6 miljoen tegen 27,9 in het eerste.

De grootste winstdaling in het tweede kwartaal tegenover het eerste komt van de offshore-sector.

Begin deze maand stond Exmar nog op de zesde plaats in het lijstje van favoriete aandelen van door de redactie geconsulteerde beursexperts. Omdat Exmar rapporteert in dollar profiteert het van de verzwakking van de euro, zo klonk het toen. En het bedrijf profiteert van de stijgende vraag naar het vervoer van LNG en LPG terwijl het vlootaanbod beperkt is.

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud