Advertentie

Flixbus neemt Amerikaans icoon Greyhound over

©REUTERS

Het reisplatform Flixmobility, bekend van merken als Flixbus en Flixtrain, legt 172 miljoen dollar (148 miljoen euro) op tafel voor de overname van de mytische Amerikaanse busmaatschappij Greyhound Lines.

Greyhound is de grootste aanbieder van busreizen op lange afstand in Noord-Amerika, goed voor 2.400 bestemmingen. Flixbus is sinds 2018 ook actief op de Amerikaanse markt, maar met slechts 195 bestemmingen is het een paar maten kleiner dan zijn Amerikaanse concurrent. Flixbus is in de VS het nummer drie na Greyhound en Megabus. In Europa is Flixbus al jaren met ruime voorsprong marktleider voor langeafstandsbusreizen. Voorlopig blijven de twee bedrijven naast elkaar werken en wordt de merknaam Greyhound behouden.

2.400
Bestemmingen
Greyhound heeft in de VS 2.400 bestemmingen.

Milieubewustzijn

Flixmobility verantwoordt de overname door te stellen dat Greyhound de komende jaren nog zal groeien. Enerzijds dankzij het economisch herstel na de pandemie, waardoor meer mensen weer reizen. Jaarlijks vervoert Greyhound in de VS circa 19 miljoen passagiers. Anderzijds rekent de Duitse overnemer erop dat ook de Amerikanen milieubewuster worden en hun wagen inruilen voor een bustrip. ‘Greyhound en Flixbus zullen dankzij deze overname beter in staat zijn om aan de groeiende vraag te voldoen’, benadrukt André Schwämmlein, de medeoprichter en CEO van Flixmobility.

Scene uit de film 'Midnight Cowboy' op een Greyhound-bus.

Toch wacht Flixmobility een immense taak, want de Amerikanen hebben geen hoge pet op van lange busreizen. De perceptie bestaat dat bustrips synoniem zijn met afmattende ritten en stinkende toiletten.

Focus op VK

Tot nu maakte Greyhound deel uit van de Britse transportgroep FirstGroup, die de busmaatschappij in 2007 in handen kreeg na de overname van de Amerikaanse busgroep Laidlaw.

In juli maakte FirstGroup bekend dat een koper werd gezocht voor Greyhound, zodat de focus van de Britse groep volledig op het openbaar vervoer in het Verenigd Koninkrijk kan worden gelegd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud