Advertentie

Galant wijst topduo NMBS op plichten

Jacqueline Galant (l) en Jo Cornu (r) ©Photo News

Het moet gedaan zijn met het gekibbel tussen CEO Jo Cornu en voorzitter Jean-Claude Fontinoy bij de NMBS, vindt minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR). Ze schreef beide heren daarover een brief.

De federale minister van Mobiliteit, Jacqueline Galant (MR), heeft laten weten dat ze een brief heeft geschreven naar de twee protagonisten van het intern conflict bij de NMBS. Dat zijn voorzitter Jean-Claude Fontinoy en gedelegeerd-bestuurder Jo Cornu. Galant herinnert hen eraan 'dat elkeen binnen de limieten van zijn functie en mandaat moet blijven'.

In een brief gedateerd op 21 januari had Cornu zich ernstige vragen gesteld bij de activiteiten van Eurostation, een vastgoeddochter van de NMBS, gespecialiseerd in de bouw en renovatie van stations en de aanleg van stationsomgevingen. Eurostation was zelfs bezig met een immobiliënproject in India.

Cornu had geconcludeerd dat de voorzitter (Fontinoy) - die zich erg intensief met spoorvastgoed bezighoudt - en zijn diensten de voorbije maanden verschillende initiatieven hadden genomen die erg grote financiële risico's voor het bedrijf (NMBS) inhielden, zonder dat die risico's voldoende werden geanalyseerd en besproken.

Daarop bestelde Galant een externe audit over de NMBS-dochters Eurostation, Eurogare en Euro Immo Star. De CEO van Eurostation, Herwig Persoons, werd intussen bedankt voor bewezen diensten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud