Advertentie

Holding boven Gazelle-fietsen stapt in rivaal Accell Group

Een werknemer in een fabriek van Accell Group. ©AFP

De Nederlandse tegenhanger van D'Ieteren heeft een belang van 5 procent verworven in de fietsenreus Accell Group en wil op termijn naar 20 procent van de aandelen gaan.

Fietsland Nederland herbergt ook enkele grote fietsfabrikanten. Het gaat onder meer om Pon Holdings, dat als invoerder van automerken als Volkswagen, Audi en Porsche kan worden gezien als de tegenhanger van het Belgische D'Ieteren.  Pon overkoepelt ook tal van andere activiteiten, zoals fietsen. Het heeft een dozijn fietsmerken in portefeuille, waaronder het bekende Gazelle.

Pon blijkt nu een belang verworven te hebben van ruim 5 procent in de Nederlandse concurrent Accell Group en wil dat uitbouwen tot 20 procent. Pon kocht de aandelen van een andere investeringsmaatschappij. Het is bereid 19 euro per aandeel neer te tellen. Maandag sloot het aandeel iets boven 15 euro. Accell is bekend van merken als Batavus, Sparta, Koga en Raleigh. 

De participatie raakte dinsdagochtend bekend en in een reactie schiet de koers van Accell fors hoger. De bekendmaking komt op het moment dat de Nederlandse investeringsmaatschappij Teslin Capital Management, die mede namens andere aandeelhouders een belang van 16 procent vertegenwoordigt in Accell, openlijk grote kritiek heeft geuit op de bedrijfsleiding en het terugtreden van voorzitter Ab Pasman eist.

Vorig jaar wilde Pon heel Accell kopen en was bereid daar 33,72 euro per aandeel voor neer te tellen. Accell wees dat bod toen van de hand als te laag. De ironie wil dat de koers van Accell sindsdien gehalveerd is, onder meer door winstwaarschuwingen.

Het bestuur van fietsenbedrijf Accell liet in een reactie weten te gaan praten met Pon. Inhoudelijk wilde het nog niet reageren op de bieding.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud