Huts strijdt verder om havenboetes

Fernand Huts ©BELGA

Fernand Huts, CEO van Katoen Natie, ontkent dat hij in beroep ongelijk heeft gekregen in het dossier over de havenboetes. ‘De hoogdringendheid is verworpen, de zaak gaat dus naar een gewone rechtbank’

De zaak rond de havenboetes sleept ondertussen al een jaar aan. Aanleiding is de beslissing van het Antwerpse Havenbedrijf in maart 2013 om voor ruim 50 miljoen euro boete kwijt te schelden aan de uitbaters van het Deurganckdok, de twee containerreuzen uit Singapore (PSA) en Dubai (DP World).

Ze waren contractueel tot de boetes verplicht omdat ze veel minder containers hebben overgeslagen dan het afgesproken minimum. De boetes waren opgelopen tot bijna 70 miljoen euro, maar wegens de crisis werd beslist de boetes te beperken tot 15 miljoen euro. ‘Concurrentievervalsing’, vond CEO Fernand Huts van de logistieke groep Katoen Natie. Hij spande een kort geding aan tegen het Antwerpse Havenbedrijf.

VRT Nieuws berichtte donderdag dat Huts ook bij het Antwerpse hof van beroep ongelijk had gekregen. Het hof van beroep zou de rechter volgen, die eerder al had gesteld dat PSA en DP World geen rechtstreekse concurrenten zijn van Katoen Natie en de haven van Antwerpen de regels mag aanpassen in crisistijden.

‘Klopt niet’, reageerde Huts gisteren. ‘Er is geen uitspraak ten gronde. Het hof van beroep heeft enkel beslist dat er geen sprake is van hoogdringendheid. De zaak zal nu opnieuw behandeld worden door een gewone rechtbank.’ 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud