Advertentie

Jost betaalt 7 miljoen euro borg voor trucks

Jost kan voorlopig weer beschikken over zijn vrachtwagens. ©BELGA

Door de betaling van de borgsom kan de transportreus voorlopig weer gebruikmaken van zijn in beslag genomen vrachtwagens.

In de zoveelste wending in de saga rond mogelijke sociale fraude en mensenhandel bij Jost Group kan het Waalse transportbedrijf voorlopig weer gebruikmaken van zijn vrachtwagens. De onderzoeksrechter van Luik, die handelt in samenspraak met het federaal parket, heeft beslist de inbeslagname van de trucks op te heffen.

Dat gebeurde volgens Jost na het nemen van 'alternatieve maatregelen'. Het betaalde een borgsom van 7 miljoen euro, vernam onze zusterkrant L'Echo. Het bedrag wordt binnen twee weken betaald, waardoor de vrachtwagens weer kunnen worden ingezet voor de klanten van het bedrijf. Jost geeft geen commentaar op het bedrag.

Jost en enkele van zijn Roemeense en Slovaakse dochterondernemingen staan sinds 2015 centraal in een onderzoek naar sociale dumping en mensenhandel. De groep, een van de grootste Belgische transporteurs, wordt ervan beticht Oost-Europese chauffeurs te hebben laten rijden bij ons tegen de gunstigere voorwaarden van hun land.

Steekspel

Het bedrijf vecht al weken een juridisch steekspel uit met het gerecht over de inbeslagname van een deel van zijn vloot, ter compensatie van de tientallen miljoenen euro's aan vermeende ontdoken betalingen aan de overheid.

Daarbij was eerder sprake van 346 van de zowat 1.500 vrachtwagens. Uiteindelijk blijkt het om 240 stuks te gaan. Het gerecht had er donderdag al 85 aangeslagen. Die maatregel wordt nu dus weer teruggedraaid.

Jost liet in een reactie weten 'opgelucht' te zijn. 'Door de uitspraak kan Jost Group de klanten optimaal blijven bedienen.' Het bedrijf herhaalt de beschuldigingen te weerleggen en dat te zullen blijven doen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud