Labille (PS) wil ook vergoeding bestuurders beperken

Minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS). ©Photo News

De leden van de raden van bestuur bij overheidsbedrijven zullen het binnenkort met kleinere zitpenningen moeten stellen. Minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) legt daarover eerstdaags een pakket maatregelen voor aan de regeringskern, vernam De Standaard op zijn kabinet.

De raden van bestuur zal gevraagd worden een overzicht te geven van de vergoedingen en die meteen ook te verantwoorden. Ze zullen onder meer vergeleken worden met de vergoedingen in gelijkaardige bedrijven. 
De regering zal de raden van bestuur ook vragen om zelf een voorstel te doen om de bedragen naar beneden bij te stellen. Lukt dat niet, dan zal de regering zelf ingrijpen.

De maatregel maakt deel uit van een heel pakket waarbij raden van bestuur van die overheidsbedrijven ook telkens hun zegen moeten geven aan extra mandaten van hun ceo. De regeringspartijen bereikten al voor het zomerreces een princiepsakkoord over deze maatregelen. Of ze ook zonder wijzigingen door het kernkabinet geraken is onzeker.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud