Advertentie

Maandag staking bij de MIVB

De Brusselse metro riskeert maandag getroffen te worden door een staking. ©BELPRESS

Na De Lijn vrijdag is het maandag de beurt aan de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB om getroffen te worden door een staking.

Een 'vergadering van de laatste kans' bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB is vrijdagmiddag afgesprongen. Dat is vernomen bij de liberale vakbond ACLVB. Die gaat vrijdagnamiddag 'acties voeren binnen de MIVB, die geen impact zullen hebben op de reiziger'. Maandag wordt er gestaakt.

De vakbond zegt vrijdag het niet eens te zijn met de beloftes van de directie om tegemoet te komen aan zijn eisen. 'De ACLVB wil geen beloftes op termijn meer maar heldere beloftes en onmiddellijke resultaten. We stellen vast dat onze eisen in dovemansoren vallen.'

De ACLVB dreigt door te gaan met acties indien de onderhandelingen niet meteen het gewenste resultaat bereiken.

De socialistische vakbond ACOD had eerder ook al een staking voor maandag aangekondigd. De christelijke vakbond doet niet mee.

Operationele problemen

De discussie gaat over verschillende operationele problemen bij de MIVB en een 'negatief sociaal klimaat'. De ACOD spreekt ook over 'verspilling van belastinggeld' en hekelt onder meer het haperend materieel van de vervoersmaatschappij. 

Woensdag was er ook al een verzoeningspoging, maar die draaide volgens de vakbonden eveneens op niets uit. De directie noemde die vergadering evenwel constructief.

Op dinsdag 27 februari riskeert de dienstverlening opnieuw verstoord te worden want dan staakt de ACOD tegen de pensioenplannen van de regering-Michel. Vrijdag wordt De Lijn getroffen door vakbondsacties wegens een herstructurering.

 

 


Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud