Advertentie

'Maersk Line bestelt elf megacontainerschepen'

Een reuzencontainerschip van Maersk Line, de Maersk Mc-Kinney Moller ©REUTERS

Maersk, de grootste containerrederij ter wereld, staat op het punt elf reuzencontainerschepen te bestellen bij het Zuid-Koreaanse Daewoo. Het order heeft een waarde van 1,66 miljard dollar (1,49 miljard euro).

Het nieuws is nog niet officieel, maar zowel The Wall Street Journal als Reuters hebben uit goede bron vernomen dat Maersk Line op een reuzenbestelling broedt. En dat de bouw van de elf megacontainerschepen zou worden toevertrouwd aan Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering.

In 2011 sleepte de Zuid-Koreaanse scheepswerf al de bouw van 20 reuzencontainerschepen van 18.270 TEU (equivalenten van een twintigvoetscontainer) in de wacht. Dat order was goed voor 3,9 miljard dollar (3,5 miljard euro). Toen die Triple-E-schepen in de vaart kwamen, waren ze de grootste ter wereld.

Nu gaat Maersk Line nog een stapje verder. De nieuwe schepen zullen 20.000 TEU kunnen meenemen en volgens de zakenkrant Korea Economic Daily minstens 151 miljoen dollar het stuk kosten.

De nakende order van de Deense rederij werd intussen bevestigd door scheepsmakelaar Clarkson. De oplevering van de nieuwe schepen zou beginnen in 2017. Noch Maersk noch Daewoo wou enig commentaar kwijt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud