Nederland zet Fyra op zijspoor

(Foto: EPA) ©EPA

De Nederlandse Spoorwegen (NS) lijken definitief geen hoop meer te koesteren op een snelle terugkeer van de Fyra, de hogesnelheidstrein van Amsterdam naar Brussel. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf maandag.

De Nederlandse spoorwegmaatschappij wil in 2014 weer 16 treinen per dag over het spoor van Amsterdam naar Brussel laten lopen en heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij spoorbeheerder ProRail.

NS laat de treinen via Den Haag Hollands Spoor en Rotterdam naar Antwerpen en Brussel rijden. Daarmee herstelt de vervoerder in feite de Beneluxtrein, die eind vorig jaar plaats moest maken voor de Fyra.

'We hebben deze treinpaden bij ProRail aangevraagd omdat we op alles voorbereid willen zijn', laat een NS-woordvoerder weten. ProRail wil weinig kwijt over de eisen van de NS. 'Het is natuurlijk zo dat als je treinen aanvraagt, je verwacht dat die dan ook gaat rijden', aldus een zegsman.

De eerste Fyra's gingen eind 2012 rijden, maar al snel bleek van alles mis. Sinds januari staan de treinen aan de kant en sinds maart rijdt 8 keer per dag een gewone intercity tussen Den Haag en Brussel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud