Nieuwe topman voor Rotterdamse haven

allard castelein

Allard Castelein wordt vanaf 1 januari de nieuwe president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam. Dat maakte de beheerder van de Rotterdamse haven donderdag bekend. Hij vervangt Hans Smits.

Castelein (55), die in Rotterdam is geboren en getogen, is nu nog vicepresident Environment bij olieconcern Shell. Hij werkte 26 jaar voor de oliereus.

Hij kwam einde vorig jaar in het nieuws toen vier Nigeriaanse boeren een zaak aanspanden tegen Shell wegens het vervuilen van hun dorpen en leefomgeving. Castelein moest toen in de bres springen.

De twee aandeelhouders van het Havenbedrijf, de gemeente Rotterdam en de Nederlandse staat, hebben hem benoemd als opvolger van Hans Smits, zo staat in een mededeling van het de haven.

Voorganger

Smits verlaat eind december het Havenbedrijf na 9 jaar, dat werd op 24 april al bekendgemaakt. Onder zijn leiding is de Rotterdamse haven verder gegroeid en is de Tweede Maasvlakte afgebouwd, aldus nog het bericht van het havenbedrijf.

In december 2011 werd zijn benoeming nog verlengd met één jaar tot het einde van dit jaar. Smits zal dan 63 zijn. Op 1 janauri gaat hij aan de slag als president-commissaris bij Gasunie. Hij zetelt ook al als commissaris bij onder meer KLM.

Rotterdam is de grootste haven van Europa en de felste concurrent van de Vlaamse zeehavens met een goederenomslag van 450 miljoen ton. Ze ontvangt jaarlijks circa 32.000 zeeschepen en 100.000 binnenschepen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud