NMBS doopt 'Go Pass' om tot 'Youth Combi'

De nieuwe namen moeten het voor de reizigers makkelijker maken het juiste biljet te kiezen.

De NMBS wijzigt volgende maand de namen van de meeste biljetten. De nieuwe namen moeten het voor de reizigers duidelijker maken welk biljet het meest geschikt is voor hen.

De NMBS heeft ook gekozen voor begrippen die zowel in het Nederlands als in het Frans duidelijk zijn. Het combiticket 'B-Dagtrip', de combinatie van een treinticket en het toegangsbiljet tot een evenement, wordt omgedoopt in 'Discovery Combi'. De Diabolotoeslag voor een treinrit naar Brussels Airport wordt 'Supplement Brussels Airport'.

De invulpassen krijgen de basisbenaming 'Multi', een verwijzing naar meerdere ritten. In functie van de specifieke doelgroep komt er een bijkomende verduidelijking. De tienrittenkaart 'Rail Pass' wordt 'Standard Multi', de tienrittenkaart 'Go Pass 10' (voor jongeren onder 26 jaar) wordt 'Youth Multi'.

De  'Key Card', een rittenkaart voor tien korte afstanden, wordt 'Local Multi'. De 'Campus'-invulkaart voor studenten krijgt dan weer 'Student Multi' als nieuwe benaming. De 'Go Pass 1' (een biljet voor één traject voor jongeren onder 26 jaar) en 'Go Unlimited' (een pas voor onbeperkt gebruik van het hele net gedurende de schoolvakantie voor jongeren onder 26 jaar) worden omgedoopt tot 'Youth ticket' en 'Youth Holidays'.

  De oude en de nieuwe naam zullen minstens zes maanden naast elkaar bestaan om klanten tijd te geven eraan te wennen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud