Advertentie

NMBS eist 60 miljoen van Siemens voor gammele treinen

Een van de Desiro-treinstellen van Siemens die de NMBS gebruikt. ©BELGA

De NMBS eist een schadevergoeding van 60 miljoen euro van treinbouwer Siemens, omdat de miserie met de geplaagde Desiro-treinstellen blijft aanslepen. Dat heeft bevoegd minister van Mobiliteit Jacqueline Galant laten weten.

'Ondanks een verbeter­programma van tachtig punten halen de treinen nog altijd niet het geëiste betrouwbaarheidsniveau', aldus mobiliteits­minister Jacqueline Galant (MR) in Het Nieuwsblad, De Standaard en Het Belang van Limburg vrijdag.

Spoorbaas Jo Cornu haalde afgelopen zomer al eens hard uit naar treinbouwer Siemens. 'Zouden zij het appre­ciëren als hun auto elke 8.000 kilometer in panne stond', vroeg hij zich af toen een lawine aan ­defecten met de splinternieuwe Desiro-treinstellen opdook.

Cornu zou het daar niet bij laten, onder meer omdat al die pannes een slechte zaak zijn voor de stiptheid van de treinen. Nu eist de NMBS dus een boete van maar liefst 60 miljoen euro voor treinbouwer Siemens, zo laat minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) weten aan CD&V-­Kamerlid Roel Deseyn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud