NMBS tekent 4 procent meer reizigers op

De NMBS ligt vaak onder vuur voor vertragingen en ontevreden klanten, maar kan wel stijgende reizigerscijfers voorleggen. ©Photo News

Een recordaantal van 243,9 miljoen binnenlandse reizigers nam in 2018 de trein, meldt de NMBS woensdag.

Dat zijn er 8,6 miljoen meer dan in 2017, een stijging met 3,7 procent. 'De sterke groei van 2017 (+3,6%) heeft zich dus ook in 2018 voortgezet', zegt het spoorbedrijf dat erop wijst dat het aantal binnenlandse reizigers structureel blijft groeien. De groei deed zich voor bij alle producten en in alle reizigerssegmenten.

Volgens de NMBS steeg het aantal reizigers met een abonnement nog sterker dan het jaar voordien. De woon-werkabonnementen gingen er met 3 procent op vooruit (+2% in 2017) en het aantal reizigers met een schooltreinkaart steeg met 2,5 procent.

Vrije tijd

Ook bij de vrijetijdsverplaatsingen was er groei. 'Dat is het resultaat van een commerciƫle strategie van de NMBS die erop gericht is ook tijdens de daluren meer reizigers aan te trekken', klinkt het. De spoorwegmaatschappij zette die strategie in 2018 voort met de lancering van een aantal extra voordelige tickets, bijvoorbeeld op autoloze zondag of tijdens de eindejaarsperiode.

Volgens het bedrijf toont de structurele groei van de reizigersaantallen aan dat steeds meer mensen de trein als alternatief voor de wagen en de bijhorende files zien. De NMBS wijst op het grotere aanbod. 'Sinds december 2017 is het treinaanbod met 5,1 procent uitgebreid, goed voor gemiddeld 200 bijkomende treinen per dag.'

De reizigerscijfers van de NMBS zijn gebaseerd op de ticketverkoop en op jaarlijkse manuele tellingen op de perrons. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud