Nog geen alternatief voor Fyra

NMBS-bass Marc Descheemaecker (links) en zijn Nederlandse evenknie Bert Meerstadt beloofden in het Benelux-parlement eerder deze week dat er snel een alternatief voor de Fyra-verbinding zou komen. (Belga) ©BELGA

Er is nog geen alternatief voor de hogesnelheidstrein Fyra. Dat bevestigen zowel de Belgische als de Nederlandse spoorwegen aan De Tijd. Berichten als zou vanaf maandag de Beneluxtrein terug gaan rijden, zijn 'voorbarig'.

De Nederlandse website Dagroosendaal.nl meldde woensdag dat de Beneluxtrein, die begin december werd vervangen door de hogesnelheidstrein Fyra, 'vanaf aanstaande maandag iedere twee uur zal rijden'. 

Bart Crols, de woordvoerder van de NMBS wil op het bericht niet reageren.'De NMBS en de Nederlandse Spporwegen (NS) zitten nog volop in overleg', zo meldde Crols.

'Het bericht van de website Dagroosendaal.nl klopt niet. Het is in elk geval prematuur', zegt ook Stan Hoen, de woordvoerder van de NS. 'De onderhandelingen zijn nog volop aan de gang.'

De Belgische en Nederlandse spoorwegen moeten wel snel met voor aan alternatief voor de Fyra voor de dag komen. Verwacht wordt dat er voor het einde van deze week meer duidelijkheid komt.

De Fyra werd door aanhoudende probelemen en technische mankementen op 18 januari aan de ketting gelegd. Sindsdien rijdt alleen de Thalys nog rechtstreeks van Brussel naar Amsterdam.

Volgens ingewijden is het in elk geval niet zo eenvoudig om de Beneluxtrein meteen weer te doen rijden. De rijpaden waarvan de Beneluxtrein vroeger gebruik maakte, zijn ondertussen toegezegd aan andere lijnen. Er komen dus ook nog wat  technische aspecten kijken bij het zoeken naar een oplossing.

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud