Advertentie
Advertentie

Paul Van Hool overleden

©vanhool

Paul Van Hool, voormalig verkoopsdirecteur van het gelijknamige busbedrijf, is zaterdag overleden. Hij verkocht in 1999 zijn aandelen in het bedrijf aan zijn familie.

Paul Van Hool, telg van de familie achter het busbedrijf Van Hool uit Koningshooikt (Lier), is zaterdag op 82-jarige leeftijd overleden.

Paul Van Hool was een van de acht zonen van stichter Bernard Van Hool. Toen het management na diens overlijden in 1974 in achten werd opgedeeld, leidde dat tot tal van conflicten tussen de broers. In 1999 stapte wijlen Alfons Van Hool op en verkocht zijn aandelen aan zijn broers. Wijlen Leon Van Hool volgde zijn voorbeeld.

©Mediafin

Ook toenmalig verkoopsdirecteur Paul van Hool verkocht enkele maanden later zijn aandelen aan de resterende familiale aandeelhouders. Hij verliet de onderneming samen met zijn zonen, die ook actief waren in het bedrijf.

De leiding van het busbedrijf kwam in handen van de overige vijf zonen van Bernard Van Hool: Denis (jarenlang hoofd van de busbouw en vader van huidig CEO Filip), Jos (jarenlang bezieler van de afdeling industriële voertuigen, overleden in 2011), Leopold (voorzitter van de groep), Herman (deed ooit financiën, maar is niet meer actief) en Marcel.

Vandaag is het bedrijf, een van de grootste vier industriële werkgevers in België, nog altijd in handen van de vijf resterende, erg discrete familieclans. Maar tussen die clans bestaan momenteel spanningen over de geldstromen binnen het bedrijf.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud