Perron zakt weg in station Mechelen

©Sofie Van Hoof

Bij een verzakking van een perron in het station van Mechelen, is een vrouw lichtgewond geraakt. Het treinverkeer werd kortstondig verstoord.

Op het perron aan de sporen 9 en 10 van het station van Mechelen vond dinsdagochtend omstreeks 6u30 een grondverzakking plaats. Dat zegt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Een vrouwelijke treinreiziger die zich op dat perron bevond, kwam in de ontstane put terecht. Ze raakte lichtgewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.  

De oorzaak van de plotse grondverzakking is volgens Infrabel nog niet bekend, maar heeft mogelijk te maken met de hevige regenval van maandag en afgelopen nacht. Het perron ligt bovendien aan de achterzijde van het Mechelse stationscomplex, waar zich momenteel een grote werfzone bevindt voor onder meer de aanleg van een grote ondergrondse parking en van een nieuwe ontsluitingsweg voor het wegverkeer. Spoor 10 is om die reden tijdelijk buiten gebruik.

Of er een verband is tussen de werken en de grondverzakking wordt nog verder onderzocht. Na het incident van dinsdagochtend werd ook spoor 9 een half uur buiten dienst genomen, maar sinds 7u is het weer in gebruik. Er zijn wel hekken geplaatst rond de locatie van de grondverzakking, om meer ongelukken te vermijden. 

 

 


Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud