Advertentie

Saverys en Livanos bouwen belangen in Euronav af

Marc Saverys (foto) en Peter Livanos schroeven hun belangen in Euronav terug ©Wim Kempenaers (WKB)

Twee referentieaandeelhouders van Euronav, Peter Livanos en Marc Saverys, hebben hun particpaties in de tankerrederij verminderd. Ze verkochten respectievelijk 2,5 miljoen en 1,25 miljoen aandelen.

Dat blijkt uit een transparantiemelding van Euronav. Peter Livanos zelf verkocht op donderdag 8 januari 100.000 aandelen; Chiara Holdings, een Panamees vehikel dat hij controleert, deed 2,4 miljoen aandelen Euronav van de hand. Als gevolg hiervan zakt het belang van Peter Livanos en 'verbonden entiteiten' tot 14,5 procent. Samen bezitten ze nog iets meer dan 19 miljoen aandelen.

Ook Saverco, dat door Marc Saverys wordt gecontroleerd, verkocht op dezelfde dag een pakket aandelen, 1,25 miljoen om precies te zijn. Saverys, die tot deze zomer voorzitter was van Euronav, bezit nu nog 15,13 miljoen aandelen, goed voor 11,54 procent van het kapitaal.

Volgens analist Bart Goemaere van Beurstips hebben de verkopen vooral te maken met de terugbetaling van leningen die ze waren aangegaan om de overname van de Maersk-vloot te financieren. 'Ik ben liever een kleinere aandeelhouder in een groot bedrijf, dan een grote aandeelhouder in een klein bedrijf', liet Marc Saverys zich vorig jaar ontvallen.

In een persbericht wijst Euronav er op dat Marc Saverys nog converteerbare instrumenten aanhoudt waardoor hij 1.891.857 aandelen kan verwerven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud