Advertentie

Scheepsrompreiniger SRN in Amerikaanse handen

Een van de toestellen van SRN bij de reiniging van een scheepsromp. ©SRN Group

Het duikbedrijf SRN Group uit het Antwerpse Stabroek wordt overgenomen door het Amerikaanse Subsea Global Solutions.

SRN Group is een relatief klein bedrijf met 15 werknemers. Maar de in 2013 opgerichte onderneming is wel de enige speler in België die de rompen van commerciële schepen reinigt. In Noord-Europa zijn er enkel concurrenten in Nederland en Denemarken. Dat maakt dat SRN een relatief groot gebied bestrijkt, van België en de haven in Rotterdam tot elders in de buurlanden. Zelfs West-Afrika staat op de kaart, al staan de activiteiten door corona daar op een laag pitje.

Het reinigen van de scheepsrompen gebeurt met een van op afstand bediend toestel. Dat verwijdert de natuurlijke aangroei op de rompen die toeneemt naarmate de schepen langer stilliggen of vaker in warme wateren varen. Zonder aangroei ervaren de schepen minder weerstand in het water en verbruiken ze minder brandstof.

SRN reinigt daarnaast met duikers scheepspropellers en kan hen ook inzetten voor onderwaterinspecties. Het bedrijf, dat in handen was van de oprichters Manuella Maes en Pierre Klein, belandt nu bij zijn grotere Amerikaanse sectorgenoot Subsea Global Solutions. Die is actief in onder meer Noord- en Zuid-Amerika en Azië, maar nog niet in Europa. Het vult met SRN dus een blinde vlek op de kaart.

SRN Group is winstgevend, maar maakt geen omzetcijfers bekend.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud