Schoonzoon Nicolas Saverys weg bij Exmar

Nicolas Saverys, de CEO van Exmar, past het management en de bedrijfsstructuur van de Antwerpse gastankergroep aan. ©Diego Franssens

Exmar voert enkele ingrijpende wijzigingen in het management door. Topman Nicolas Saverys krijgt een 'deputy CEO' naast zich en financieel directeur Miguel de Potter, de schoonzoon van Saverys, wordt vervangen.

Er was al enige tijd sprake van, maar nu is het zover: Exmar , de Antwerpse specialist in het maritiem vervoer en de behandeling van gassen, past zijn management én zijn bedrijfsstructuur aan.

Het meest in het oog springend is dat Nicolas Saverys, CEO en hoofdaandeelhouder van Exmar, versterking krijgt. Francis Mottrie wordt benoemd tot 'deputy CEO'. In die functie zal hij verantwoordelijk zijn voor het interne bestuur van de groep, klinkt het in een persbericht.

Mottrie is geen onbekende. Hij stond tot dusver aan het hoofd van Bexco, een dochteronderneming van Exmar die synthetische touwoplossingen levert voor maritieme en industriële toepassingen. Voordien vervulde hij leidinggevende functies in de maritieme sector, onder meer bij de Belgische scheepvaartgroep CMB, de Zuid-Afrikaanse rederij Safmarine en de Deense groep A.P. Moller Maersk.

De Brabandere en De Geest

Na ruim acht jaar verdwijnt Miguel de Potter als financieel directeur. De schoonzoon van Nicolas Saverys heeft beslist 'andere uitdagingen' aan te gaan. Hij wordt vervangen door Patrick De Brabandere, die al vele jaren bij Exmar werkzaam is en ooit nog de functie van financieel directeur uitoefende.

De Potter blijft nog beschikbaar tot eind februari. Hij hielp Exmar enkele moeilijke jaren door te komen met diverse financieringen en herfinancieringen. Daarmee is volgens de Potter de financiële positie van Exmar versterkt 'voor verdere groei vanaf 2020'.

In de raad van bestuur doet Wouter De Geest, voorzitter van VOKA, zijn intrede. Hij wordt eind deze maand gecoöpteerd als onafhankelijk bestuurder.

Drie business units

Exmar past ten slotte ook zijn bedrijfsstructuur aan. De groep telt voortaan drie business units: Exmar Shipping, Exmar Infrastructure (waar lng-infrastructuur en offshore onder vallen) en Exmar Shipmanagement.

Het directiecomité van Exmar bestaat vanaf heden uit Nicolas Saverys (CEO), Francis Mottrie (deputy CEO), Patrick De Brabandere (CFO), Jens Ismar (directeur Shipping) en Jonathan Raes (directeur Infrastructure).

Met deze nieuwe structuur meent de Antwerpse groep klaar te zijn voor een volgende stap. 'De commerciële vooruitzichten voor Exmar zijn positief. Het LPG-shipping segment opereert in een stevige markt; de accommodatieplatformen presteren goed onder de afgesloten overeenkomsten en de Tango FLNG produceert boven verwachting', aldus het persbericht

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud