Slechts drie op de vijf treinen rijden door staking

©Photo News

Door een aangekondigde staking van het treinbegeleidingspersoneel van de onafhankelijke spoorbond OVS geldt bij de NMBS vandaag een alternatieve dienstregeling.

De focus ligt op de treinen naar de kust en de festivals. De meeste treinen richting de kust rijden, evenals de extra treinen naar Tomorrowland.

'De alternatieve treindienst rijdt zoals voorzien, al is het niet uitgesloten dat er her en der nog een trein wordt geschrapt', zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman zaterdagmorgen. De minimale dienstverlening die nu voor het eerst echt werd toegepast, blijkt al bjj al behoorlijk te werken. Er is minder chaos. Wie staakt, moest dat vooraf laten weten.

Over het algemeen rijden drie op de vijf treinen. De helft van de S-treinen rijdt, en een derde van de L-treinen. Daarentegen rijden de meeste andere extra treinen, richting de kust en andere toeristische bestemmingen, niet.

Van sommige IC-treinen wordt de reisweg ingekort.

Wie vandaag de trein wil nemen, krijgt de raad best vooraf de routeplanner van de NMBS te raadplegen.

Aanleiding voor de staking van OVS is een conflict over vakantiedagen. De kleine spoorvakbond eist de garantie om aan minstens 15 procent van het voorziene kader gelijktijdig verlof te kunnen toekennen. De directie zegt dat er pas volgend jaar echt kan worden ingegrepen.

De staking loopt sinds zaterdag 3 uur en duurt nog tot zondag 3 uur.

De vakbonden ACOD Spoor en ACV-Transcom staken zaterdag niet en houden vast aan onderhandelingen met de NMBS-directie. Volgens is een oplossing in de maak.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud