Spoorinspecteur Belgorail verkocht aan Fransen

Belgorail was betrokken bij het testen van de nieuwe spoorverbinding Schuman-Josaphat. ©BELGAIMAGE

De Belgische expert in spoorwegcertificering Belgrorail is verkocht aan de Franse groep Certifer.

Dat meldt het bedrijf woensdag. 

Belgorail is gespecialiseerd in het testen van spoorvoertuigen en spoorweginstallaties. Het bedrijf was onder meer betrokken bij de bouw van de Josaphat-Schuman-verbinding in Brussel en de Diabolo-verbinding naar de luchthaven van Zaventem. 

Belgorail, opgericht in 2004, is een joint venture van het inspectiebedrijf Vinçotte, de technologiefederatie Agoria en Transurb. Zij beslisten in 2016 om het bedrijf te verkopen aan een nieuwe partner, die kennis heeft van de activiteiten van Belgorail en die in staat is om het bedrijf te ondersteunen bij haar ontwikkeling.

Frans

De keuze viel op het Franse Certifer. Die concurrent is gespecialiseerd in het testen van geleide stedelijke vervoerssystemen en spoorwegvervoer. De groep uit het Franse Valenciennes is actief in meer dan veertig landen. Certifer was en is onder meer betrokken bij de Franse TGV, de nieuwe trams voor de Olympische Spelen in Brazilië en de metro van Dubai

Belgorail was tot voor kort onrechtstreeks onderdeel van de NMBS. Het Belgische spoorwegbedrijf verkocht vorige maand zijn aandeel van 2 procent in het spoorstudiebureau Transurb aan de Waalse ingenieursgroep CMI.

Belgorail boekte vorig jaar een omzet van 5,7 miljoen euro. Daaruit haalde het bedrijf een nettowinst van 200.000 euro. Een overnameprijs is niet bekend.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud