Advertentie

Staking eind juli bij NMBS Technics in Vorst

NMBS Technics legt het werk neer in Vorst. ©Photo News

Er is een datum geprikt voor een nieuwe stakingsactie in het treinonderhoudsatelier van NMBS Technics in Vorst. De socialistische spoorbond ACOD Spoor-CGSP Cheminots kondigt een 25 urenstaking aan vanaf maandag 28 juli om 21.00 uur. 'Verstoringen van het internationale treinverkeer zijn te verwachten', klinkt het.

De werknemers protesteren tegen plannen van de directie om tegen 2017 tachtig voltijdse banen te schrappen in het atelier waar Thalys- en Eurostar-treinen onderhouden worden. Dat is op een totaal van 344 voltijdse equivalenten begin 2013).

De directie plant daarnaast ook de rekrutering van een twintigtal mensen.  'De ploegen werken met minder en minder mensen en de werknemers staan steeds meer onder druk, wat leidt tot stress, een hogere afwezigheidsgraad en meerdere arbeidsongevallen', aldus de vakbond.

De bonden willen ook duidelijkheid over het beheerscontract dat afgesloten zal worden met THI Factory (gelinkt aan Thalys), die het beheer van het atelier vanaf 2015 zal overnemen. De werknemers van het atelier stemden donderdag voor een nieuwe stakingsaanzegging. In het atelier werd op 2 en 3 juli al eens het werk neergelegd. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud