Stipte treinen zetten hun opmars verder

De staking was balen, in mei reden de treinen in elk geval stipter ©BELGA

Voor de vijfde maand op een rij is de stiptheid van het reizigersverkeer in België verbeterd. Spoornieuws is dus niet altijd slecht nieuws.

In mei reden 88,9 procent van de reizigerstreinen op het Belgisch spoor op tijd of met een vertraging van minder dan zes minuten, zo meldt infrastructuurbeheerder Infrabel in zijn maandelijks stiptheidsrapport. Dat is 2,1 punten beter dan in mei vorig jaar.

Bereikte die stiptheid in 2013 nog een absoluut dieptepunt, dan slaagde het spoor er dit jaar in het elke maand beter te doen dan een jaar eerder. Als er ook rekening gehouden wordt met de afgeschafte treinen, dan steeg de stiptheid van 83,0 naar 87,9 procent.

Vooral de verbetering in april en mei is hoopgevend. Tot dan lag een verbetering van de stiptheid voor de hand, omdat het voorjaar van 2013 geteisterd werd door een ijskoude winter die voor heel veel miserie zorgde waaronder vertragingen en geschrapte treinen.

Een glasheldere verklaring voor de systematische verbetering van de cijfers heeft woordvoerder Thomas Baeken van Infrabel niet, 'maar de steeds betere operationele samenwerking tussen spoorwegmaatschappij NMBS en Infrabel speelt zeker een rol', zo zei hij.

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud