Taxirit soms duurder dan vliegticket

Wie vanop Brussels Airport een taxi neemt, betaalt voor die rit vaak meer dan voor zijn vliegtuigticket. ©BELGA

Brussels Airport behoort tot de duurdere grote Europese luchthavens om een taxi te nemen. Dat blijkt uit een vergelijking door de gespecialiseerde website AirMundo.

Het Airport Taxi Report Summer 2019 vergelijkt de tarieven die de taxi's van de drukste 50 luchthavens van Europa hanteren voor een ritje naar het stadscentrum. Het gemiddelde tarief bedraagt 40 euro, maar er zijn wel grote verschillen in Europa.

De wat afgelegen luchthavens rond Milaan en Londen zijn het duurst. Een taxirit luchthaven-stadscentrum kost er ongeveer 100 euro. Dat betekent dat voor sommige reizigers de circa 50 kilometer lange taxirit naar het centrum duurder kan zijn dan het vliegticket.

Turkije

De goedkoopste luchthaventaxi's zijn te vinden in de Turkse steden Izmir en Antalya, Boekarest en Warschau. In hun luchthavens kost een rit naar het centrum rond 10 euro, tien keer minder dan bij de Europese koplopers.

Brussels Airport staat met een tarief van 45 euro op plaats 14 en hanteert hetzelfde tarief als Schiphol (Amsterdam). In prijs per kilometer is Brussels Airport de zesde duurste op de vijftig onderzochte luchthavens.

De luchthaven van Charleroi, die zich graag Brussels South noemt, is niet in de vergelijking opgenomen, maar zou wellicht in de top tien zijn beland. Een taxirit van Charleroi-luchthaven naar Brussel-centrum kost tussen 70 en 90 euro. Gemiddeld 1,33 euro per kilometer.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n