Advertentie
Advertentie

'Topman Nederlandse Spoorwegen stapt op'

Timo Huges, CEO van de Nederlandse Spoorwegen ©ANP

Topman Timo Huges vertrekt bij de NS. Dat hebben bronnen rond het overleg over de NS vrijdag laten weten. Aanleiding voor het vertrek is het gerommel bij de NS rond de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg.

NS speelde gevoelige informatie van concurrenten Arriva en Veolia door aan de eigen dochter Abellio, dat ook aan de aanbesteding meedeed en de aanbesteding ook won. Huges zou een aan hem geadresseerde mail met concurrentiegevoelige informatie van vervoersbedrijf Veolia hebben doorgestuurd naar NS-dochter Qbuzz, terwijl dat strikt verboden is. Qbuzz zou binnen Abellio het busvervoer doen.

Huges is de tweede topman in twee jaar tijd die het veld ruimt bij de NS. Voorganger Bert Meerstadt vertrok in 2013 nadat hij in het nauw gedreven was door de problemen met de Fyra. Nadat het gesjoemel aan het licht kwam, werd Abellio geschrapt door de provincie Limburg die nu scheep gaat met Arriva, een dochter van Deutsche Bahn.

Vicepremier Lodewijk Asscher zei tijdens de persconferentie na afloop van de ministerraad dat hij nog niet op het bericht kon reageren. Maar een gesprek zoals minister Jeroen Dijsselbloem vrijdagmiddag met de NS-top heeft 'kan dit soort uitkomsten hebben'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud