Topman Uber versterkt greep na vertrek twee toplui

Uber-CEO Dara Khosrowshahi ©Bloomberg

Amper een maand na de teleurstellende beursgang heeft Uber twee bestuursleden vervangen. Topman Dara Khosrowshahi trekt daarmee strakker aan de touwtjes.

De toplui die de baan moesten wijken zijn operationeel directeur Barney Harford en marketingdirecteur Rebecca Messina. Harford kwam vorig jaar in opspraak omdat hij racistisch getinte opmerkingen zou hebben gemaakt. Na een intern onderzoek mocht hij aan de slag blijven. Nu moet hij toch opstappen.

‘Het is nooit een goed moment om veranderingen aan te kondigen, maar met de beursgang achter ons lijkt me dit een goed moment om het bedrijf verder te vereenvoudigen’, zegt Uber-topman Dara Khosrowshahi.

Met de beursgang achter ons lijkt me dit een geschikt moment om het bedrijf verder te vereenvoudigen
Dara khosrowshahi
CEO

Door hun vertrek versterkt de CEO zijn greep. De twee managers die de taxi- en de koerierdienst van Uber onder hun hoede hebben, moeten voortaan rechtstreeks aan Khosrowshahi verantwoording afleggen.

‘Ik krijg de mogelijkheid nog meer betrokken te raken bij de dagelijkse operaties van onze grootste divisies.’

De Uber-topman staat onder zware druk omdat twijfels groeien of het bedrijf rendabel kan worden. Onlangs bleek dat Uber in het eerste kwartaal een nettoverlies van 1 miljard dollar had geleden. Ook op de beurs is Uber geen hoogvlieger. Hoewel de beursgang de grootste in de VS in de afgelopen vijf jaar was, verliep het debuut in mineur. Uber sloot zijn eerste beursdag af met een verlies van 6,6 procent. Het aandeel noteert nog altijd onder de introductieprijs van 45 dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud