Advertentie
Advertentie

Transportfirma Essers breidt uit in Roemenië

Essers sprong vorig jaar over de kaap van een half miljard euro omzet. ©Sofie Van Hoof

Het Limburgse transportbedrijf investeert in Roemenië en doet een nieuwe uitbreiding in Limburg.

H.Essers investeert 7 miljoen euro in de uitbreiding van zijn magazijncomplex in de buurt van Boekarest. De uitbreiding in Roemenië heeft geen invloed op de Belgische activiteiten, maar is volledig complementair, benadrukt een woordvoerster. 

H.Essers opende in 2013 een nieuw magazijn van 33.000 m² in de buurt van de Roemeense hoofdstad. Vandaag wordt dat magazijn uitgebreid met 10.000 m² voor farma en gevarengoed. De transportonderneming kocht op dezelfde locatie ook nog 150.000 m² grond om toekomstige groei te kunnen opvangen. De Limburgers onderhouden nu al een wekelijkse treinverbinding van België naar Roemenië.

Tweede hoofdkantoor

De oplevering van het nieuwe magazijn is voorzien voor eind oktober. Het magazijncomplex moet dienst doen als tweede hoofdkantoor voor H.Essers om de verdere integratie van de groei in Oost-Europa te stroomlijnen. Daarnaast moet de vestiging dienen als hub voor Centraal-Europa en het Midden-Oosten.

In de vestiging werken vandaag 180 mensen, op termijn worden er 285 extra banen gecreëerd. In Roemenië stelt H. Essers 850 mensen tewerk. Met een omzet van 60 miljoen euro is Roemenië goed voor een tiende van de omzet van het logistieke bedrijf.

Driesen

Vorige week kondigde H. Essers nog de overname aan van Driessen, een Genks familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de verkoop en het transport van bouwmaterialen zoals gyproc, isolatie en stenen. Het bedrijfje draaide een omzet van 2 miljoen euro en was vorig jaar licht winstgevend.

Door de overname wil H. Essers zich meer profileren op de markt van de utility logistiek (nutsvoorzieningen, infrastructuur, bouw -en eventlogistiek). Bovendien is Driessen goed gelegen in de kanaalzone Genk-Zuid, waardoor H. Essers meer transport van de weg naar de binnenvaart wil verhuizen.

Groei

Onder leiding van CEO Gert Bervoets is H. Essers de voorbije tijd gegroeid aan een stevig tempo van ongeveer 10 procent per jaar. Vorig jaar ging de omzet van 484 miljoen euro naar 571 miljoen euro, 18 procent meer dan in 2015. Daaruit haalde het bedrijf een bedrijfswinst (ebit) van 6,2 procent.

Maar H. Essers moest het voorbije jaar veel kritiek slikken. De uitbreiding van de farmamagazijnen op een stuk natuurgebied - het 'Essers-bos' - naast het Genkse hoofdkwartier werd fel gecontesteerd door de milieubeweging. Nadat Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) de milieuvergunning voor de uitbreiding had toegekend, schorste de Raad van State vorige maand het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP). H. Essers kijkt nu uit naar een andere site voor zijn farmaplannen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud