Treinbestuurders blazen staking af

Er komt vrijdagavond dan toch geen treinstaking. Het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders trok zijn dreigement in. Maar de bond dient wel een stakingsaanzegging in voor begin augustus.

De treinbestuurders die aangesloten zijn bij het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders zullen vrijdag in de avondspits dan toch niet staken. Dat maakte het syndicaat bekend na een vergadering van zijn raad van bestuur.

'We hebben beslist het treinverkeer niet te hinderen. De treinen zouden in de avondspits normaal moeten rijden', luidde het.  Maar het Autonoom Syndicaat heeft wel een stakingsaanzegging ingediend voor de week van 6 tot 10 augustus. Dan dreigen de treinbestuurders ermee om voor 24 uur het werk neer te leggen.

De vereniging, die niet erkend is als vakbond, wil dat de directie de sancties intrekt voor het personeel dat op 14 mei het werk had neergelegd. Het ging toen om een onaangekondigde actie, na het treinongeval in Godinne.

De directie van de NMBS heeft de treinbestuurders die deelnamen aan de staking van 14 mei een berisping en een boete van 12,50 euro opgelegd. Ook zullen de uren dat er niet gewerkt werd afgehouden worden van hun loon.

'We begrijpen die beslissing van de directie niet. Het ging niet om een wilde staking, maar wel om een emotionele reactie van de bestuurders in het licht van het treinongeval in Godinne', klonk het vrijdagochtend nog bij de vakbond.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud