Treinen andermaal stipter

De treinen zijn alsmaar stipter. ©BELGA

De stiptheid van de Belgische treinen lag in juli alweer hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De reizigerstreinen zetten zo hun zegereeks verder. Dat meldt infrastructuurbeheerder Infrabel in zijn maandelijkse stiptheidsrapport.

In juli reden 91,6 procent van de reizigerstreinen op het spoor op tijd of met een vertraging van minder dan zes minuten. Dat blijkt uit de maandelijkse stiptheidscijfers van netwerkbeheerder Infrabel. De treinen scoren daarmee anderhalve procentpunt beter dan dezelfde periode vorig jaar. 

De stiptheid kende in 2013 een dramatisch dieptepunt. In november vorig jaar dook de stiptheid van de Belgische reizigerstreinen zelfs even onder de symbolische grens van tachtig procent. Maar in 2014 gaat het het spoor beter voor de wind. Al voor de zevende maand op rij kan Infrabel betere cijfers voorleggen dan vorig jaar. 

In het voorjaar was dat nog geen verrassing. De lente van 2013 werd immers geteisterd door sneeuw en ijs, waardoor beter doen dit jaar niet erg moeilijk was. Maar ook in de maanden april tot juli, het tweede kwartaal, zijn er betere cijfers op te tekenen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud