Treinverkeer in de war

©BELGA

Een defect aan een wisselverbinding in Sint-Niklaas heeft op de eerste dag na de kerstvakantie de ochtendspits op het spoor verstoord. Dat is vernomen van Frédéric Petit, woordvoerder van spoorwegnetbeheerder Infrabel.

Het defect aan meerdere wissels deed zich voor rond 6 uur. Tot 7.30 uur reden er daardoor zo goed als geen treinen tussen Antwerpen-Berchem en Sint-Niklaas in beide richtingen. Vanuit Gent was het treinverkeer beperkt tot Sint-Niklaas en daarna werden de treinen omgeleid, waardoor het traject een half uur langer duurde dan gewoonlijk. De situatie is sinds 7.30 uur tijdelijk hersteld, maar er zijn nog vertragingen.

Ook tussen Aalst en Burst was het treinverkeer maandagochtend onderbroken. Op die lijn rijden speciale scholierentreinen. Doordat die in de vakantie niet reden, moest een controlerit gebeuren. Tijdens die rit is gebleken dat er problemen waren met de sporen en daarom werd beslist om vervangende bussen in te leggen. Het probleem zou tegen de avondspits hersteld moeten zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud