Advertentie

Uber legt app plat uit protest tegen Brusselse regels

©AFP

Brusselse Uber-gebruikers zullen donderdagvoormiddag geen rit kunnen boeken via de app. Voor het allereerst in Europa legt het bedrijf de app tijdelijk plat uit protest tegen de Brusselse taxiregels.

De VVC-chauffeurs, die vallen onder het 'verhuur van voertuigen met chauffeur', gaan de straat op om de verouderde regelgeving van de taxisector in Brussel aan te kaarten.

De sector wacht al heel de zomer op een hervormingsvoorstel van de regering, maar dat blijft aanslepen. De Uber-chauffeurs komen nu op straat, onder aanvoering van het Front Commun des Chauffeurs LVC. Ze willen dezelfde rechten voor de taxisector en de VVC-sector.

We begrijpen en delen de frustratie van de chauffeurs over het gebrek aan vooruitgang van deze hervorming.
Laurent Slits
Verantwoordelijke Uber België

Opvallend: Uber ondersteunt het protest door voor het eerst in Europa de app tijdelijk te onderbreken. Tussen 8.30 en 11.30 uur kunnen er door klanten geen ritten worden geboekt.

'We begrijpen en delen de frustratie van de chauffeurs over het gebrek aan vooruitgang van deze hervorming. Chauffeurs leven al zeven jaar in onzekerheid. We pauzeren de app uit solidariteit met de chauffeurs in Brussel', verklaart Laurent Slits, de verantwoordelijke voor Uber in België.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud