Advertentie
Advertentie

'Uber wil 1,3 miljard ophalen'

Het logo van Uber. ©Bloomberg

De alternatieve taxidienst Uber wil via een uitgifte van aandelen 1,5 miljard dollar (1,3 miljard euro) ophalen. De kapitaalronde waardeert het bedrijf op 50 miljard dollar, meldt het persbureau Bloomberg.

Uber wil het verse geld gebruiken om zijn activiteiten wereldwijd uit te breiden. De onderneming werd bij een kapitaalronde eerder dit jaar gewaardeerd op 40 miljard dollar. Ze wilde geen commentaar kwijt over het bericht over een nieuwe kapitaalronde.

Het is ook mogelijk dat Uber het geld aanwendt voor overnames. Uber lanceerde een bod van 3 miljard dollar op Here, het navigatiekaartensysteem van Nokia, meldde de New York Times eerder deze week.

De Brusselse politierechtbank heeft begin deze week een Uber-chauffeur schuldig bevonden aan inbreuken op het taxireglement. Het was de eerste keer dat een Uber-chauffeur voor de rechtbank moest verschijnen.

De rechtbank oordeelde dat er geen sprake was van autodelen, maar van betaald personenvervoer. De chauffeur kreeg opschorting van straf, maar zijn auto werd verbeurd verklaard.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud