Advertentie
opmerkelijk

Uber ziet aantal gebruikers in Brussel verdubbelen

Ondanks verzet van de Brusselse taxichauffeurs tegen Uber blijft de alternatieve taxidienst aan belang winnen. ©Dieter Telemans

Meer dan 100.000 mensen hebben in Brussel al gebruikgemaakt van de diensten van Uber. Het gaat om een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder, zo meldt de taxidienst.

De stijging wordt vooral verklaard door een toenemend aantal trajecten in combinatie met het openbaar vervoer.

Zo begon of eindigde een kwart van alle reizen via het Uber-platform in Brussel, of het nu gaat om UberX, UberBlack of UberVan, in de nabijheid van een metrostation, zo blijkt uit de statistieken. Ruim een vijfde van die trajecten is begonnen (22%) of geëindigd (23%) in een wijk die in mindere mate bediend wordt door het openbaar vervoer.

Het aantal reizen vanuit die wijken is bovendien 22 procent sneller toegenomen dan in de rest van de stad.

'Deze trend toont duidelijk de belangrijke rol die onze diensten kunnen vervullen in Brussel, in combinatie met alternatieven. Het aanbod van een mobiliteitsdienst boven op andere diensten biedt een geloofwaardig alternatief voor het gebruik van de privéwagen en kan bijdragen tot een verbetering van de mobiliteit in een stad met een van de zwaarste fileproblemen in Europa', zegt Joost Verdiesen, algemeen manager van Uber België.

De stijging van het Uber-gebruik in Brussel valt op wegens het verzet tegen de taxidienst, vooral van de klassieke taxichauffeurs. Uber kreeg ook juridisch weerwerk. Zo verbood de rechtbank de variant UberPOP. Uber telde in het voorjaar ongeveer 500 chauffeurs in de hoofdstad.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud