Uitspraak kort geding Huts vs. haven verdaagd

Fernand Huts

Er is maandag geen uitspraak in het kort geding dat topman Fernand Huts van Katoen Natie vorige week had ingespannen tegen het Antwerpse Havenbedrijf in verband met de havenboetes. De pleidooien over het dossier zijn voorzien op 3 juni.

Op 26 maart besliste het Havenbedrijf om ruim 50 miljoen euro boetes kwijt te schelden aan de uitbaters van het Deurganckdok, de twee containerreuzen uit Singapore (PSA) en Dubai (DP World). Ze waren contractueel tot de boetes verplicht omdat ze veel minder containers hebben overgeslagen dan het afgesproken minimum. De boetes waren opgelopen tot bijna 70 miljoen euro, maar eindelijk werd beslist, wegens de crisis, de boetes te beperken tot bijna 15 miljoen.

Topman Fernand Huts van Katoen Natie kon zich daar niet mee verzoenen en spande vorige week een kort geding in tegen het Antwerpse Havenbedrijf om de beslissing tot kwijtschelding te verbieden.

Beide partijen zijn nu voor de rechtbank van koophandel in Antwerpen conclusietermijnen overeengekomen waarin ze schriftelijk hun standpunten uitvoerig zullen verdedigen. De pleidooien zijn voorzien voor 3 juni.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud