Vakbonden De Lijn dreigen met staking

Foto Belga ©BELGA

Vanaf 29 november zijn er acties mogelijk bij De Lijn. De bonden zijn kwaad omdat de provisie van de Vlaamse regering voor De Lijn lager uitvalt 'omwille van een rekenfout'. Het kabinet van Vlaams minister van Begroting Philippe Muyters ontkent het verhaal van de rekenfout.

De bonden pikken het niet dat de Vlaamse regering wenst terug te komen op het bedrag van de provisie voor de cao 2013-2014 dat zij had toegekend voor De Lijn. De directie wil volgens de bonden om die reden het bedrag verminderen 'dat bij cao voorzien werd voor sociale voordelen via Lijnwerk'.

'Het gemeenschappelijk front eist echter de volledige uitvoering van de cao, en dit in de geest waarin zij met de sociale partners werd afgesloten. Dit wil zeggen met beschikking over de volledige enveloppe van 7,2 miljoen euro, die doorslaggevend was voor de vakbonden bij het ondertekenen van de cao', stelt het vakbondsfront. De aanzegging loopt af op donderdag 28 november 'einde dienst'. 'Bijgevolg behouden wij ons het recht om vanaf 29 november 2013 de noodzakelijke syndicale acties te voeren en dit voor onbepaalde duur.'

Dat de Vlaamse regering wenst terug te komen op de provisie, heeft volgens de bonden te maken met een rekenfout. Op het kabinet van Vlaams minister van Begroting Filip Muyters wordt dat verhaal echter ontkend. 'Het bedrag ligt 1.285.000 euro lager omdat dat deel al uitbetaald is in 2013,' zo stelt Thomas Pollet, woordvoerder van minister Muyters. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud