opmerkelijk

Van Hool bouwt uitvaartbus

De Belgische busbouwer Van Hool heeft samen met het Nederlandse touringcarbedrijf Koninklijke Beuk een uitvaartbus gebouwd.

Volgwagens bij begrafenissen worden steeds vaker vervangen door bussen, blijkt uit onderzoek, en vanuit de uitvaartsector is vraag naar touringcars waar de overledene mee aan boord kan. De Belgische busproducent Van Hool uit Lier heeft nu in nauw overleg met Koninklijke Beuk een speciale bus ontwikkeld en gebouwd waarin nabestaanden samen met de overledene naar de begraafplaats of de kerk worden gevoerd.

'Koninklijke Beuk zette al bussen in voor uitvaarten. Maar omdat er steeds meer vraag kwam om ook overledenen aan boord te nemen, hebben we samen met Van Hool een uitvaarttouringcar ontwikkeld', zegt Monique Beuk van Koninklijke Beuk.

26 plaatsen

Aan boord van de bus kunnen 26 mensen plaatsnemen naast de kist. Geblindeerde ramen waarborgen de privacy van de passagiers. Er kunnen foto's en filmpjes vertoond worden op drie beeldschermen aan boord en er kan muziek worden beluisterd die bij de overledene past. Het is ook mogelijk langs een aantal locaties te rijden die in het leven van de overledene een rol hebben gespeeld.

De bus is uitgerust met een verlengde en verzwaarde lift, een brede middendeur en baarbevestigingen om het vervoer veilig te laten verlopen.

Koninklijke Beuk is een Nederlands familiebedrijf van meer dan 113 jaar dat vanuit Noordwijk, Amsterdam en Hilversum tourritten en internationale busreizen organiseert.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud