Vergadering met Exmars obligatiehouders 'goed verlopen'

Exmar hoopt tegen het einde van de zomer een opdracht beet te hebben voor de Caribbean FLNG, 's werelds eerste drijvende LNG-fabriek. ©Exmar

Dinsdag moeten de obligatiehouders stemmen over de verlenging van Exmars obligatie in Noorse kronen. Een voorbereidende vergadering daarover verliep donderdag zonder problemen.

Exmar , de specialist in het maritiem vervoer en de behandeling van gassen, organiseerde donderdag een informatieve vergadering met de houders van een obligatie van 1 miljard Noorse kronen (105 miljoen euro). Die obligatielening loopt binnenkort af.

Exmar wou ze eerst vervangen door een nieuwe obligatielening en tastte daarvoor de markt af, evenwel zonder succes. De Belgische groep, die voor zowat de helft in handen is van Nicolas Savers, koos er daarom voor de obligatielening in Noorse kronen met twee jaar verlengen. Om de houders over de streep te trekken biedt Exmar een fors hogere rente van circa 9 procent.

De vergadering van donderdag was vooral technisch van aard - het ging met name over de stemprocedure - en is volgens financieel directeur Miguel de Potter goed verlopen. Er werden naar verluidt niet veel kritische vragen gesteld over Exmar.

De Belgische groep beleeft een moeilijke periode door een oplopende schuldenlast terwijl voor twee tuigen - de drijvende LNG-fabriek Caribbean FLNG en een hervergassingsplatform - nog geen werk is gevonden.

De eigenlijke stemming over de verlenging van de obligatie in Noorse kronen vindt volgende week dinsdag (27 juni) plaats.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect