Weer normaal treinverkeer in Brussel-Noord

Het station Brussel-Noord. ©BELGA

Het treinstation Brussel-Noord is weer open voor reizigers na een onderbreking wegens een valse bommelding. Het verkeer tussen de stations Noord en Zuid is weer hersteld.

Om 15.27 uur kon het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid hervatten. Sinds 15.55 uur stoppen de treinen ook weer in Brussel-Noord, meldt de spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel maandagnamiddag. Reizigers moeten wel rekening houden met zware vertragingen en afgeschafte treinen, zegt woordvoerder Frédéric Petit.

Ook de bussen van De Lijn mogen weer stoppen in Brussel-Noord.

Het treinstation Brussel-Noord werd maandagnamiddag op bevel van de federale politie ontruimd na een bommelding. Infrabel legde het treinverkeer ook even stil op de belangrijke as tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid. Er was ook hinder voor de MIVB-trams in de buurt van het station. De bussen van De Lijn werden enige tijd afgeleid naar het vlakbij gelegen Rogierplein.

Autotunnels

Niet alleen het openbaar vervoer werd getroffen. Ook alle Brusselse autotunnels werden gesloten. De controlekamer van Brussel Mobiliteit bevindt zich namelijk ook in het CCN-gebouw aan het Noordstation en moest worden ontruimd.

Er ontstonden vrijwel onmiddellijk grote files op de Brusselse kleine ring. Rond 16.20 uur gingen de Brusselse tunnels weer open.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud