Wilde staking hindert treinverkeer

©BELGA

De Luikse treinbestuurders hebben dinsdagochtend beslist om het werk niet aan te vatten en in staking te gaan, meldde spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. De wilde staking heeft vooral gevolgen voor vier verbindingen vanuit Luik.

De spontane staking heeft te maken met de daling van een premie. 'Die loopt in sommige gevallen op tot 300 euro per maand, terwijl de werkdruk helemaal niet gewijzigd is', zegt Marc Eyen van de christelijke vakbond. Voor de paasvakantie was er overleg met de directie, maar de werknemers vinden dat de uitleg die ze kregen, niet voldoendeduidelijk was. Vanochtend vindt opnieuw overleg plaats. Volgens de vakbondsman neemt 95 procent van de Luikse treinbestuurders deel aan de actie.

De spoorwegmaatschappij NMBS veroordeelt de niet-aangekondigde staking en de gijzeling van treinreizigers 'met klem'.

 Volgens NMBS-woordvoerster Frieke Neyrinck waren rond 6.45 uur al vijftien treinen vanuit Luik-Guillemins en Liers geschrapt. Een uur later bleek dat de hinder zich concentreert op vier verbindingen vanuit Luik: van daaruit naar Aken, Landen, Verviers en Waremme rijdt maar de helft van de treinen. 'Op de andere verbindingen lijkt de hinder mee te vallen', zei Neyrinck.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud