Aedifica trekt prognoses op en bevestigt dividend

Aedifica-topman Stefaan Gielens legde begin dit jaar de hand op zijn Finse sectorgenoot Hoivatilat voor 609 miljoen euro.

De woonzorgvastgoedgroep Aedifica heeft een goed halfjaar achter de rug. Op de beurs zette het aandeel een record op de tabellen.

De huurinkomsten van Aedifica  gingen 42 procent hoger naar 72 miljoen euro. In de 290 zorgcomplexen verspreid over Belgi├ź, Nederland, Duitsland, het VK, Finland en Zweden wonen 21.000 senioren. 

De EPRA-winst, de winst uit de kernactiviteiten die sterk bepalend is voor het uitkeerbare dividend, steeg met 47 procent naar 46,6 miljoen euro. Per aandeel ging de EPRA-winst van 1,74 naar 1,89 euro. 

Betere vooruitzichten

Voor heel het boekjaar mikt de specialist in zorgvastgoed op 163 miljoen euro huurinkomsten en een EPRA-winst van 97 miljoen euro of 3,95 euro per aandeel. Dat is optimistischer dan in september bij de publicatie van de jaarresultaten (2018-2019). Toen ging Aedifica uit van respectievelijk 144 miljoen en 87 miljoen euro (3,55 euro per aandeel).  

Ondanks de betere prognoses blijft het verwachte dividend ongewijzigd op bruto 3 euro per aandeel. 

Conservatieve raming

'Aedifica komt met een zeer sterke cijferset en blikt optimistisch vooruit', analyseert Kepler Cheuvreux de cijfers. 'Maar eigenlijk zijn de cijfers een non-event omdat ze geen rekening houden met het inlijven van de Finse sectorgenoot Hoivatilat.' 

Aedifica legde begin dit jaar voor ruim 600 miljoen euro de hand op zijn Finse sectorgenoot. Het zal niet de laatste overname zijn. Aedifica heeft een budget van 480 miljoen euro voor overnames, bouw en renovatie. Bij Hoivatilat zit een 120 miljoen euro in de oorlogskas. 

Degroof Petercam noemt het opvoeren van de verwachtingen geen verrassing. 'De verhoging van de outlook is evident zodra Hoivatilat ge├»ntegreerd is (tweede jaarhelft 2020), maar toch overtreft dit onze verwachting', zegt Herman van der Loos. De analist noemt de verwachte huuropbrengst nog conservatief geraamd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud