Advertentie

Arabieren betalen Ghelamco 132 miljoen voor PwC Campus

De PWC Campus in Diegem, dicht bij Brussels Airport. ©Assar Architects

De ontwikkelaar Ghelamco verkoopt het nieuwe hoofdkantoor van PwC in Diegem voor 132 miljoen euro aan Riyad Capital, een investeerder uit Saoedi-Arabië.

Paul Gheysens, bekend als eigenaar van de voetbalclub Antwerp, sluit een grote deal. Zijn vastgoedontwikkelaar Ghelamco heeft het nieuwe hoofdkantoor van de consultant PwC Belgium voor 132 miljoen euro verkocht, goed voor een rendement van 4,72 procent. Dat meldt Ghelamco donderdag. De nieuwe eigenaar is Riyad Capital. De investeringstak van de Riyad Bank uit Saoedi-Arabië koopt voor het eerst vastgoed in Europa.

De PwC Campus bevindt zich naast het Van der Valk-hotel, op een steenworp van Brussels Airport. Het gebouw telt elf verdiepingen met een totale kantooroppervlakte van 30.000 vierkante meter. De consultants van PwC, die normaal volgend jaar verhuizen, bezetten het grootste deel van het gebouw. Onderaan komt een MeetDistrict, het coworkingconcept waarvan Ghelamco in België al vier vestigingen heeft. Het gebouw, vlak bij het treinstation van Diegem, omvat ook 760 parkeerplaatsen.

'Dit is een zeer goede zaak voor de regio, zeker gezien de context met de coronacrisis, de verhuur die sinds 2019 onder druk staat en een leegstand van 20 procent', reageert Michael Gheysens van Ghelamco. Het bedrijf is dan ook optimistisch over het commerciële potentieel van The Wings, een groot project met kantoren, hotel (Hilton Garden) en restaurants dat Ghelamco iets verderop ontwikkelt.

De buurt rond de nationale luchthaven is de voorbije jaren almaar meer in trek bij consultants en multinationals. Tegenover de PwC Campus bevindt zich een kantoor van concurrent EY. Deloitte en KPMG huizen in de Gateway Building naast de luchthaventerminal.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud