Advertentie
Advertentie

Atenor heeft Beaulieulaan toch beet

CEO Stephan Sonneville van Atenor. ©Thomas De Boever

Twee jaar na een mislukte poging heeft de vastgoedontwikkelaar Atenor het certificaat Beaulieulaan toch overgenomen. Het certificaat steeg fors vrijdag... voor het nieuws.

Het vastgoedcertificaat Beaulieulaan  kwam in 1993 naar de markt. Het had betrekking op een toen nagelnieuw kantoorgebouw aan de gelijknamige laan in Oudergem. Al die jaren was het pand verhuurd aan de Europese Commissie. Maar het huurcontract loopt eind volgend jaar af en het gebouw is dringend aan renovatie toe.

Atenor  maakte de overname vrijdagavond wereldkundig via een persbericht. De projectontwikkelaar maakte geen melding van een overnameprijs. Volgens onze informatie gaat het om 27 miljoen euro. De certificaathouders hebben daarenboven nog recht op de huur van de Europese Commissie tot eind volgend jaar. Bovendien is nog een extra bonus mogelijk als Atenor erin slaagt bepaalde vergunningen te bekomen.

29
Projecten
Beaulieulaan brengt het aantal projecten van Atenor op 29, verspreid over verschillende Europese landen.

Het is de bedoeling het kantoorgebouw grondig te renoveren en het een gemengde bestemming te geven. Het gaat niet om een volledige residentiële bestemming, in tegenstelling tot de wens van andere kandidaat-bieders. ‘We hebben bij ons voorstel rekening gehouden met de massale aanwezigheid van de Europese Commissie in deze wijk’, zegt Atenor in het persbericht. Atenor kent Beaulieulaan goed: twee jaar geleden mislukten eerdere overnamegesprekken.

Jaarpiek

Vrijdag steeg het certificaat prompt met 9 procent naar 83,74 euro, dicht bij de jaarpiek. Ook in de voorbije weken was er koopinteresse (zie grafiek).

©Mediafin

Beaulieulaan brengt het aantal projecten van Atenor op 29, verspreid over verschillende Europese landen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud